16 Mayıs 2011 Pazartesi

Çelik kapı modelleri

Bir çelik kapı aldığınızda, eğer bu çelik kapının güvenilir olmasını istiyorsanız bazı özelliklere sahip olması gerektiğini unutmamalısınız. Ve bir takım gerçekleribilerek çelik kapı fiyatları hakkında araştırma yapmalısınız.
Çelik kapılar ile ilgili bilmeniz gereken en önemli gerçek: çelik kapının, kaç kilit ile çalışırsa çalışsın, tüm bu kilitlerin, merkezi kilit sistemine bağlı olduğudur. Yani bu, şu demektir. Bir hırsız, sizin evinizin çelik kapısını açmak ve evinize giriş yapmak isterse, sadece merkezi kilit sistemine etki uygulaması yeterlidir. Aklınızda, ”kapıyı 4 kere kilitliyorum, hiç bir hırsız açamaz” düşüncesi olmasın. Böyle bir şey yok çünkü. Kapınızın dört kilidi de merkezi kilit sisteminde toplanarak çelik kapınızın sağlamlık derecesini belirliyor. Bu nedenle, çelik kapı fiyatları hakkında araştırma yaparken, mutlaka merkezi kilit sistemi araştırması da yapmalısınız

Bazı çelik kapılarda, merkezi kilit sisteminin dışında, kendi başına çalışan bir kilit daha vardır. Bu kilit her çelik kapıda bulunmamakla birlikte, olan çelik kapılarda da isteğe bağlı olarak kullanılır, ve çelik kapı fiyatlarına etki eder. Bu kilidin adı, hizmetçi kilididir. Hizmetçi kilidinin kendine ait bir dili bulunmaktadır ve merkezi kilit sistemi ile hiç bir bağlantısı yoktur.
Çelik kapınızın güvenliğinden her ne kadar emin olsanız da, yedek bir hizmetçi kilidinin olmasının, sizin için hiç bir sakıncası olmayacaktır. Eğer amacınız gerçekten güvenlik ise, ve çelik kapı fiyatları, sizin güvenliğiniz açısından çok da önemli değil ise, biraz daha fazla ödeme yaparak en güvenilir çelik kapı ya sahip olmanız, sizin için en mantıklı seçim olacaktır.

1 yorum: